Чт, 25.04.2024, 22:40
Мобільна версія | Реєстрація | Вхід
[ Нові повідомлення | Правила форуму | Пошук по темам та учасникам форуму | Пошук по сайту ]
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Форум » Форум » Курилка » Пневматика и закон
Пневматика и закон
Hеlvig Дата: 04.12.2012, 01:22 | Повідомлення # 1
Група: Резерв
Реєстрація: 11.08.2010
Повідомлень: 2004
Статус: Offline
Тема появилась на ОХФ, но дублирую сюда, дабы не затерялась: http://rozetka.com.ua/news-ar....ne.html


"В правосєка два раба,
потомушо жизнь борьба" © Mykola Voskalo
 
Koljan Дата: 04.12.2012, 11:07 | Повідомлення # 2
Група: Резерв
Реєстрація: 16.02.2012
Повідомлень: 1364
Статус: Offline
Не погоджуюсь з деякими пунктами. Наприклад пункти d,e. Чому до міфу віднесли те, що самооборона пневматикою заборонена? Вона ж таки заборонена!!!І чому міфом є те, що з пневматикою можна вдало полювати. причому там навіть написано що з найпотужнішою)))



 
Trio Дата: 04.12.2012, 11:15 | Повідомлення # 3
Група: Адміністратори
Реєстрація: 28.04.2012
Повідомлень: 3150
Статус: Offline
Quote (Koljan)
чому міфом є те, що з пневматикою можна вдало полювати

тому що це заборонено


"Тот, кто не помнит своего прошлого,осуждён на то, чтобы пережить его вновь." Джордж Сантаяма

"Самые жаркие уголки в аду оставлены для тех, кто во времена величайших нравственных переломов сохранял нейтралитет..."(с)
 
Koljan Дата: 04.12.2012, 11:28 | Повідомлення # 4
Група: Резерв
Реєстрація: 16.02.2012
Повідомлень: 1364
Статус: Offline
Це не заборононе, просто гвинтівку потрібно зареєструвти як мисливсьу. і стріляйв сезон собі качаок хоч на право й наліво!!

Добавлено (2012.12.04, 09:28)
---------------------------------------------
Взагалі недаремно кажуть, що "у нас страна непуганих идиотов". Щойно помітив один цікавий пункт: всі ми добре знаємо, що якщо наприклад на мене нападе мужик з бітою, а я його пирну ножем, то мене посадять по повній. мовляв перевищив самооборону. але якщо така ж ситуація станеться з кимось помазаним, тобто з якимось синком багатія, то він підпаде під пункт ККУ "4. Особа не підлягає кримінальній відповідальності, якщо через сильне душевне хвилювання, викликане суспільно небезпечним посяганням, вона не могла оцінити відповідність заподіяної нею шкоди небезпечності посягання чи обстановці захисту." Тобто він виходить душевно запереживався й наніс тяжкі пошкодження, а я наприклад холоднокровно різав людину. Ну смішно ж люди добрі biggrin






Повідомлення відредагував Koljan - Вт, 04.12.2012, 11:28
 
Hеlvig Дата: 04.12.2012, 15:54 | Повідомлення # 5
Група: Резерв
Реєстрація: 11.08.2010
Повідомлень: 2004
Статус: Offline
На жаль, це так і є. А про полювання, то міф не про те, що не можна вполювати з пневматики здобич, а те, що це не заборонено, в зв*язку з тим, що, мовляв пневматика- не зброя. Скоріше не зброя, а знаряддя полювання.


"В правосєка два раба,
потомушо жизнь борьба" © Mykola Voskalo
 
AltTab Дата: 17.12.2014, 15:42 | Повідомлення # 6
Група: Перевірені
Реєстрація: 22.05.2014
Повідомлень: 66
Статус: Offline
Пропоную ознайомитись Законопроект "Про цивільну зброю і боєприпаси" №1135-1.
Стаття 4. Категорії цивільної зброї та боєприпасів.

В Україні дозволені для цивільного обігу і володіння фізичними особами, суб’єктами господарювання та стрілецькими спортивними організаціями такі категорії цивільної зброї та боєприпасів:

1) перша категорія – пневматична зброя калібру до 4,5 мм і швидкістю польоту метального елементу до 100 м/с; вогнепальна зброя під патрон «Флобера» калібру до 4,5 мм та боєприпаси до неї;

2) друга категорія – довгоствольна вогнепальна гладкоствольна зброя; газова зброя; пневматична зброя калібру понад 4,5 мм і швидкістю польоту метального елементу понад 100 м/с; вогнепальна зброя під патрон «Флобера» калібру понад 4,5 мм та боєприпаси до неї;

3) третя категорія – довгоствольна вогнепальна нарізна і комбінована вогнепальна зброя та боєприпаси до неї;

4) четверта категорія – короткоствольна нарізна вогнепальна зброя та боєприпаси до неї; короткоствольна гладкоствольна вогнепальна зброя, призначена для стрільби боєприпасами, спорядженими еластичними метальними елементами менш смертельної дії та боєприпаси до неї.

Зброя першої категорії, а також охолощена та деактивована зброя перебуває у вільному цивільному обороті.
Зброя другої, третьої і четвертої категорії та боєприпаси до неї перебувають в обмеженому цивільному обороті, встановленому цим Законом. Громадяни України набувають право власності на цивільну зброю другої, третьої та четвертої категорій, її основні частини та боєприпаси, а також компоненти боєприпасів до неї за наявності дозволу на зброю, який видається окремо на кожну категорію цивільної зброї, за винятком першої категорії.

Неосновні частини цивільної зброї та додаткове обладнання до неї перебувають у вільному обігу.
Кількість зброї певної категорії, яку має право придбати особа, що має дозвіл на зброю цієї категорії, та боєприпасів до неї не обмежується.

Обмеження місткості від'ємних та невід'ємних магазинів цивільної зброї та використання додаткового обладнання може бути встановлено виключно законами, які регламентують окремі види діяльності з цивільною зброєю, або регламентами (правилами) спортивних змагань.
wacko
 
Av@kS Дата: 23.06.2016, 15:40 | Повідомлення # 7
Група: Команда
Реєстрація: 02.04.2014
Повідомлень: 1045
Статус: Offline
"У оружия только два врага — ржавчина и политики."

ТУТ йде громадське обговорення.
Тему створив, щоб долучити не байдужих людей до обговорення, бо „дуже розумні” активісти, вистилають дорогу в пекло дуже благими намірами. Вони намагаються внести в юрисдикцію інструкції, надалі думаю майбутнього закону про зброю, пневматики калібру до 4,5 мм. Для нас таке внесення призведе до неминучих трагічних наслідків, т.к. наші приводи повністю і безповоротно стануть зброєю з усіма витікаючими наслідками.

Я свою пропозицію відписав. Дослівно:

1) перша категорія –пневматична зброя калібру понад 5,5 мм і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів на секунду, пристрої (револьвери та пістолети) під патрон «Флобера» калібру понад 4,5 мм та набої до неї.

2) друга категорія – вогнепальна гладко-ствольна зброя;

Газову зброю, пневматичну зброю калібром до 5,5 мм включно вважаю за доцільне віднести до конструктивно-схожим зі зброєю пристроїв.

Як відомо на даний момент ліцензуванню не підлягають конструктивно схожі пневматичні пристрої калібром до 4,5 мм. Вважаю, що при не можливості віднесення до цієї категорії пристроїв калібру 5,5мм, як цілого виду, віднести хоча б одно зарядні пристрої, що мають в основі пружинно-поршневу конструкцію робочого агрегату, як такі, що технічно не досконалі і не мають сенсу для ліцензування, як є на даний момент.

Газову зброю вважаю, теж потрібно віднести до конструктивно-схожих зразків, т.к. це по суті є пристрій доставки газу дратівливої до об’єкту дії і ніяк не є летальною зброєю.

Якщо не планується поділу на категорії, то в любому випадку, пропоную не поширювати дію інструкції на види зазнчених виробів.

Пропозиції та зауваження надсилати на електронну поштову адресу: gromrada@mvs.gov.ua


Жив, був, був, жив, не притягався, не служив.

Повідомлення відредагував Av@kS - Чт, 23.06.2016, 16:22
 
Tpacep Дата: 23.06.2016, 17:20 | Повідомлення # 8
Група: Адміністратори
Реєстрація: 19.10.2010
Повідомлень: 3749
Статус: Offline
Авакс!
1. Припини називати нашу пневму приводами! Від цього вона зброєю менше не стає ;)
2. В тебе на господарстві завелась переломка папського калібру, що ти так наполегливо намагаєшся перетягнути її до першої категорії? :) Вибач мене, але оце твоє
Цитата Av@kS ()
при не можливості віднесення до цієї категорії пристроїв калібру 5,5мм, як цілого виду, віднести хоча б одно зарядні пристрої, що мають в основі пружинно-поршневу конструкцію робочого агрегату, як такі, що технічно не досконалі і не мають сенсу для ліцензування

- натягування сови на глобус :) Критерій оцінки - початкова швидкість при заданому калібрі (як наслідок - дульна енергія), а якою "конструкцією робочого агрегату" вона здобута (хай хоч пневмоножною тягою :) ) - то вже не головне.
 
Av@kS Дата: 23.06.2016, 20:23 | Повідомлення # 9
Група: Команда
Реєстрація: 02.04.2014
Повідомлень: 1045
Статус: Offline
1) Папського на хазяйстві не має. Краще вже МКМ-072Сб Маяк взяти. Якщо брати достойний агрегат в 5,5, МКМ-072Сб Маяк може навіть дешевше буде.
2)Це маразм реєструвати 5,5 як і вогнепал. При наймні до 25 Дж.
В 5.5 пенетрація куди гірше чим в 4,5. ТТХ теж смішні. Не кажу вже по 5,0 калібр, який у нас екзотика, бо паритися потрібно як з карабіном 7,62.

Зараз виник перший в історії прицидент, коли переглянуть цю маразматичну інструкцію за весь період існування держави з врахуванням побажань не тільки того хто її створював.

Скільки не бував на семінарах присвячених темам зброї, на цю інструкцію постійно нарікання і спори. Люди хочуть одне, а можновладці під любим приводом переконують, що люди дебіли і їм ніщо крім палки без ручки давати не можна. В ряді країн пневму за зброю не вважають. ТТХ нікакіє просто.
А коли людей за газові пістолети садять? Це маразм. Газовий пістолет це банальний розпилювач. А реєструвати потрібно як той же 7,62.
Може пора з встати з дивану і міняти щось на краще? Пора зав’язувати з радянськими перекосами. Я вважаю, що мої пропозиції технічно обґрунтовані. І така моя громадська позиція.

Додано (23.06.2016, 20:19)
---------------------------------------------
А стосовно 4,5, якщо його віднесуть в першу категорію, то рано чи пізно прийдеться реєструвати. Зним вже не пограєш, бо при нанесенні тілесних ушкоджень буде стаття про посягання на життя з використанням вогнепалу. Просто люди не знають багато деталей в перспективі.
Як писав "У оружия только два врага — ржавчина и политики." Вони найдуть 1000 раціональних причин заборонити. Навіть пару тройку інцидентів звідкись візьметься.

Додано (23.06.2016, 20:23)
---------------------------------------------
Я вважаю за доцільне відроджувати культуру поводження зі зброєю по малу. Спочатку 5,5 спробувати дозволити, потім щось більше.Культура поводження зі зброєю у нас знищена. Людей навчили думати, що це щось над природне. До того ж це відповідальність і потреба діяти. Люди ж у нас не хочуть нічого робити і все мати. Не бажання мати зброю це також не бажання брати на себе тягар, щось вирішувати... позиція стада короч.


Жив, був, був, жив, не притягався, не служив.
 
Tpacep Дата: 24.06.2016, 09:55 | Повідомлення # 10
Група: Адміністратори
Реєстрація: 19.10.2010
Повідомлень: 3749
Статус: Offline
Цитата Av@kS ()
А стосовно 4,5, якщо його віднесуть в першу категорію, то рано чи пізно прийдеться реєструвати... Вони найдуть 1000 раціональних причин заборонити. Навіть пару тройку інцидентів звідкись візьметься.

Так інцидентів і так вже вистачає. І рац. причини обмежити теж є. Страйк. привод не вб'є людину, а пневма - може. Я теж не хочу в перспективі реєструвати пневму, але ще більше не хочу, щоб різне обдовбане/поєхавше бидло зі свого балкону розстрілювало дитячі майданчики.

Цитата Av@kS ()
Я вважаю за доцільне відроджувати культуру поводження зі зброєю по малу. Спочатку 5,5 спробувати дозволити, потім щось більше. Культура поводження зі зброєю у нас знищена.

Яким чином виросте культура поводження зі зброєю після дозволу всім і вся папського калібру? І що заважає цій культурі рости вже зараз на 4,5 мм?
І я б сказав, що з культурою поводження взагалі у нас проблеми. Наших людей спочатку треба навчити попадати недопалком в урну, а потім щось більше...
 
Av@kS Дата: 30.06.2016, 21:12 | Повідомлення # 11
Група: Команда
Реєстрація: 02.04.2014
Повідомлень: 1045
Статус: Offline
Цитата Tpacep ()
щоб різне обдовбане/поєхавше бидло зі свого балкону розстрілювало дитячі майданчики.

Неадеквати,які захочуть мати, зброю, все собі придбають. За них не варто переживати.
А от нас навчили думати, що повно неадекватів довкола. Я, ти, наші друзі, родичі - неадеквати. Згідно останніх і не дуже заяв очільників МВС ми не адекватні і переб’ємо одне одного. Це ж бред в стилі ватної пропаганди. Вони до речі, ту школу пройшли, тому й не дивно. Але при цьому вони до сих пір системно роздають реальну вогнепальну зброю без довідок психічного стану і т.п. http://www.depo.ua/rus....6120200
Коли адекватній людині в руки кладеться зброя (реальна, а не пукалка пневматична), то якось інакше стаєш думати. З особистого досвіду, скажу, наче трезвішаєш. Жив собі в тумані, а тут всі думки, стають чіткими і ясними. Тяжко пояснити, але воно якось інакше стаєш думати. Але можливо це моя індивідуальна реакція.
А стосовно, того що є ідіоти, які можуть стріляти з вікна, то це із-за як раз відсутності культури зброї. Людина просто доривається до цього і не розуміє, що воно.
Моя пропозиція по газовим пістолетам і пневмі 5,5, обґрунтовується тим, що одразу давати повноцінну зброю - ні. Хоча доволі вагома частина суспільства готова. Це факт. По троху, все слід робити. І вважаю, що першим мало енергетичним і з слабкими ТТХ слід дозволити саме такі пристрої. Хоч енергія деяких зразків 5,5 може бути серйозною, але цілком таке не придатне для чогось серйозного окрім тренувань та розваг. В пневмі серйозні агрегати трапляються в 6,35мм. Там вже щось схоже на вогнепал. І компактніст ьі автономність деяка є. А от пневма в калібрі 9 мм, 12,7 мм попри свою потужність на голову програє вогнепалу на унітарному патроні. Така пневма до сих пір не конкурує по зручності, оперативності з серійним вогнепалом. При чому ні з автоматами ні з карабінами. Я б теж таке дозволив, т.к. воно придатне для розважальної стрільби і вихвалятися потужністю. Автономність ніяка просто. З собою потрібно тягати здоровенний балон, бо ці штуки дуже прожерливі на повітря.

І ще раз по газовим пістолетам. Це технічно, розпилювачі газу. Так летальні випадки можливі при пострілі в притул в певні частини голови. Але і виделкою теж можна заколоти. Я їх ніколи не вважав зброєю і мати не хотів би, т.к. штука дурна. Газовий балончик краще. І вважаю віднесення до зброї такої штуки, дурістю і страхом різних чиновників, свого часу.

Додано (25.06.2016, 00:14)
---------------------------------------------

Цитата Tpacep ()
Наших людей спочатку треба навчити попадати недопалком в урну, а потім щось більше...


гіпотетична присутність зброї у людини, на яку збираються напасти заставляє 1000 разів подумати, а чи варто. Як правило чітке знання про наявність такої у жертви нападу відбиває таке бажання у більшості адекватних людей. Ну а ті хто відморожений, з дозволом чи без, добудуть знаряддя і нападуть.
Зброя нашому суспільству потрібна,як і у всьому цивілізованому суспільстві. Вона заставляє людей думати і брати відповідальність.
Я просто вважаю, що потрібно почати, хоча б з такого. Бо тут мова йде про виведення з під ліцензування, а не дозволу на неї як таку. Різниця велика. На вогнепал навряд чи в найближче століття у нас відмінять ліцензії. А от за пневму без ліцензії, вважаю, слід боротися.
Ще раз підкреслю. Моя позиція у виведенні пневматики калібру 5,5 та газових пістолетів з під ліцензування. А вогнепал у нас може мати кожний охочий, тільки потрібно пройти певні процедури. Там пропозиції вносять люди близькі до тієї групи зброї. Скачуємо файлик по ссилці і читаємо, що понавносили, кому цікаво.

Додано (30.06.2016, 21:12)
---------------------------------------------
Мені з МВС відповіли на лист по електронці. Цитую:„Дякую за надані пропозиції. Вони обов"язково будуть враховані при розгляді змін до наказу 622”. На більше їх не вистачило(((.


Жив, був, був, жив, не притягався, не служив.
 
Tpacep Дата: 30.06.2016, 23:26 | Повідомлення # 12
Група: Адміністратори
Реєстрація: 19.10.2010
Повідомлень: 3749
Статус: Offline
А ти розраховував на вiдповiдь у 5 абзацiв (як ти любиш)? :)
 
Trio Дата: 29.08.2016, 22:27 | Повідомлення # 13
Група: Адміністратори
Реєстрація: 28.04.2012
Повідомлень: 3150
Статус: Offline
розбираюся з пневмою в Канаді. раптом комусь цікаво. ось лінк на законодавство http://www.rcmp-grc.gc.ca/cfp-pcaf/fs-fd/air_gun-arme_air-eng.htm

коротше, якщо швидкість до 152 м.с. ліцензія не потрібна (калібр пофіг). Все що більше - потребує ліцензії. Причому це така ж ліцензія як для вогнепала.

Оце думаю може собі якусь пукалку тут купити...


"Тот, кто не помнит своего прошлого,осуждён на то, чтобы пережить его вновь." Джордж Сантаяма

"Самые жаркие уголки в аду оставлены для тех, кто во времена величайших нравственных переломов сохранял нейтралитет..."(с)
 
Tpacep Дата: 30.08.2016, 00:38 | Повідомлення # 14
Група: Адміністратори
Реєстрація: 19.10.2010
Повідомлень: 3749
Статус: Offline
Так починалась історія канадського харду... :) Та схоже на те, що з таким законодавством цей хард буде виключно на пiстолях.

Цитата Trio ()
якщо швидкість до 152 м.с. ліцензія не потрібна (калібр пофіг)

Але не пофiг енергетика - макс. 5,7 Дж.


Повідомлення відредагував Tpacep - Вт, 30.08.2016, 12:55
 
Trio Дата: 01.09.2016, 05:00 | Повідомлення # 15
Група: Адміністратори
Реєстрація: 28.04.2012
Повідомлень: 3150
Статус: Offline
Цитата Tpacep ()
Але не пофiг енергетика - макс. 5,7 Дж.


так, але дві умови мають збігатися одночасно.

а ще спрямовувати на людину - кримінальна стаття. з хардболом пролітаю :)

оце сиджу і думаю що б його таке купити. до речі, сюди PCP гвинтівки даунгреджені везуть. Хатсан АТ 44 зі швидкістю 150 м.с. %) :D


"Тот, кто не помнит своего прошлого,осуждён на то, чтобы пережить его вновь." Джордж Сантаяма

"Самые жаркие уголки в аду оставлены для тех, кто во времена величайших нравственных переломов сохранял нейтралитет..."(с)
 
Av@kS Дата: 02.09.2016, 23:28 | Повідомлення # 16
Група: Команда
Реєстрація: 02.04.2014
Повідомлень: 1045
Статус: Offline
У нас теж стріляти по живим об’єктам стаття. Але як все інше воно не працює.

Додано (02.09.2016, 22:57)
---------------------------------------------
http://korrespondent.net/city....h-belok
жити стає все веселіше

Додано (02.09.2016, 23:28)
---------------------------------------------
Цитата Trio ()
оце сиджу і думаю що б його таке купити. до речі, сюди PCP гвинтівки даунгреджені везуть. Хатсан АТ 44 зі швидкістю 150 м.с.


http://www.winchesterairrifles.com/Products/M14.aspx

Якщо зможеш, помацай в магазині. Цікава штука. Дизайн подобається. Окрім магазину. Псує угловатістю вигляд.


Жив, був, був, жив, не притягався, не служив.
 
Tpacep Дата: 03.09.2016, 00:36 | Повідомлення # 17
Група: Адміністратори
Реєстрація: 19.10.2010
Повідомлень: 3749
Статус: Offline
Цитата Av@kS ()
жити стає все веселіше

Все ще хочеш запустити 5,5 мм у вільний обіг? Питання риторичне, еслішо ;)
 
Av@kS Дата: 16.09.2016, 19:49 | Повідомлення # 18
Група: Команда
Реєстрація: 02.04.2014
Повідомлень: 1045
Статус: Offline
Хочу 5,5 у вільний обіг з обмеженням по енергії. А ідіотів таки треба відловлювати. Там на зеленому цілий холівор на цю тему вже. Тема не вибуває з перших рядків по активності.

До речі це свідчення не серйозного відношення до зброї і відсутність культур зброї. До 4,5 у нас відношення у більшості як до іграшки. От і один з результатів на мою думку.

Додано (16.09.2016, 19:49)
---------------------------------------------
Відкрили справу за китайський топірець і ніж. Хоча я думаю їх налякала балаклава http://informator.news/stolych....brojeyu
Я вже не кажу, що якщо нас потрусити. Там на 10 справ можна придумати....щось після майдану нічого не змінилося. Тільки цапів відбувайлів створили в обличчі патрульної служби.


Жив, був, був, жив, не притягався, не служив.

Повідомлення відредагував Av@kS - Нд, 04.09.2016, 00:58
 
Trio Дата: 16.09.2016, 20:23 | Повідомлення # 19
Група: Адміністратори
Реєстрація: 28.04.2012
Повідомлень: 3150
Статус: Offline
Цитата Av@kS ()
щось після майдану нічого не змінилося.


та припини, "не змінилося". хоч ти цього не починай. ти щось зробив для того щоб змінилося?


"Тот, кто не помнит своего прошлого,осуждён на то, чтобы пережить его вновь." Джордж Сантаяма

"Самые жаркие уголки в аду оставлены для тех, кто во времена величайших нравственных переломов сохранял нейтралитет..."(с)
 
Koljan Дата: 17.09.2016, 00:59 | Повідомлення # 20
Група: Резерв
Реєстрація: 16.02.2012
Повідомлень: 1364
Статус: Offline
Цитата Av@kS ()
Відкрили справу за китайський топірець і ніж

Що за брєд? ну не має право таке поліція робити. де там хоча б один заборонений предмет? по закону я можу хоч з косою, хоч з мачете, хоч з сокирою гуляти (навіть без чохла). Це не холодна зброя як і ніж. Щоб ніж підпав під холодну зброю - він має по експертизі пройти більше ніж по 15 пунктах, в тому числі має враховуватись навіть кут хаточки леза. Тому це якась профанація з боку поліції. Холодною зброєю той же мачете (сільськогосподарський інструмент) може стати лише за умови, якщо я когось покоцаю чи вбю! поліція - ви шо - фсє? я віру у чесних полісменів! боріться з тупістю!
Думаю мегазлочинця вже відпустили додому.






Повідомлення відредагував Koljan - Сб, 17.09.2016, 01:00
 
Форум » Форум » Курилка » Пневматика и закон
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Пошук:

©2010-2024 Київська хардбольна команда "ZAGRAD"Безкоштовний хостинг uCoz