Сб, 30.11.2024, 08:19
Мобільна версія | Реєстрація | Вхід
[ Нові повідомлення | Правила форуму | Пошук по темам та учасникам форуму | Пошук по сайту ]
Майдан. АТО. Війна...
Trio Дата: 22.01.2015, 01:54 | Повідомлення # 161
Група: Адміністратори
Статус: Offline
зі своїх джерел знаю, що аеропорт сьогодні здали. Атакували російські військові. Вже зовсім нерозбавлені ніякими сепарами. Сьогодні їх там було близько 5000 і техніка.
кажуть, ситуація дуже складна. всі інші пункти під контролем. Піски наші.

дуже шкодую, що пропустив сьогоднішнє засідання ООН, бо по тому, що чув там було цікаво.

схоже, що щось назріває в міжнародному плані. бо поки що в тій сфері, попри програну інфо війну і невміння її вести, ми виграємо.

коротше, треба щось робить. аби знати що.

"Тот, кто не помнит своего прошлого,осуждён на то, чтобы пережить его вновь." Джордж Сантаяма

"Самые жаркие уголки в аду оставлены для тех, кто во времена величайших нравственных переломов сохранял нейтралитет..."(с)

Tpacep Дата: 22.01.2015, 13:45 | Повідомлення # 162
Те, що здали, просліджувалось ще позавчора (коли наші ЗМІ почали зкормлювати піплу незначну стратегічну цінність ДАПу). Інше питання - якою ціною...
Не знаю, де Тріо побачив якісь наші перемоги в дипломатії, але є й така думка. І я чомусь схиляюсь до неї...

Hеlvig Дата: 22.01.2015, 23:37 | Повідомлення # 163
Група: Резерв
хотіли тер-ю АП зробити тилом, але отримали навіть не передову :( І зразу змістили акценти на непотрібність захисту руїн АП.

Добавлено (22.01.2015, 14:48)
---------------------------------------------
https://pbs.twimg.com/media/B788M05IcAAMTuK.jpg:large
https://pbs.twimg.com/media/B788M3EIgAA1UmA.jpg:large
наши полоненні в АП. Судячи з фото, у хлопців відрізані пальці на правих руках...подібні фото спливали під час російсько-грузинської війни у 2008 році, там теж було багато грузинів без вказівних пальців... потім намагався знайти тіж самі фото зараз, і нічого, пустота. Цікаво, москалі підчистили інет, чи я розучився гуглити?

Добавлено (22.01.2015, 15:31)
зі звіту обсє робляться висновки , що АП наші хлопці потруїлися невідомим газом.

Добавлено (22.01.2015, 22:37)
Про те, що наших травили газом, вже є декілька підтверджень, але жодного офіцыйного. Колян, що чутно про це?

"В правосєка два раба,
потомушо жизнь борьба" © Mykola Voskalo

Trio Дата: 23.01.2015, 01:14 | Повідомлення # 164
http://www.pravda.com.ua/news/2015/01/22/7056037/

"Тот, кто не помнит своего прошлого,осуждён на то, чтобы пережить его вновь." Джордж Сантаяма

"Самые жаркие уголки в аду оставлены для тех, кто во времена величайших нравственных переломов сохранял нейтралитет..."(с)

Tpacep Дата: 23.01.2015, 15:19 | Повідомлення # 165
Про битву за ДАП - http://censor.net.ua/resonan....zultaty

Hеlvig Дата: 23.01.2015, 18:39 | Повідомлення # 166
чесно кажучи, не дуже довіряю цензору, але інфу десь брати треба. Цю інфу разом з іконографікою читав пару днів тому на мілітарі юкрейн. Бутусов конкретно істерить, чувак малость непослідовний...влітку він співав похвальні оди муженку за те, що той у танку в атаки ходив, а тепер майже за те саме мішає з гівном. Роблю висновок, що бутусов трохи "не експерт". Ну і тра зважувати, що він вже при владі(у владі) прикормився.

"В правосєка два раба,

Trio Дата: 23.01.2015, 21:01 | Повідомлення # 167
Helvig, ну критично треба до всього ставитися. просто тому, що люди різні, характери різні і оцінка ситуації різна. Ось "побутовий" приклад: я бачу, що Трасер часто критично ставиться до моїх оцінок подій. Але це не означає, що хтось з нас двох бажає викривити дійсність свідомо =)

Maha Дата: 23.01.2015, 21:07 | Повідомлення # 168
Група: Команда
Ще така інфа з Громадського про ДАП.
http://www.hromadske.tv/society....eroport

Hеlvig Дата: 24.01.2015, 01:24 | Повідомлення # 169
я конкретно про бутусова...якось стрьомно довіряти людині, яка кардинально змінює свою думку. він зараз закатує в асвальт нгш як раз за те, за що зовсім недавно піднімав його до небес...я не в захваті від дій керівництва ато...але тра якось системно підходити до питання

Добавлено (24.01.2015, 00:24)

"В правосєка два раба,

Tpacep Дата: 24.01.2015, 01:48 | Повідомлення # 170
https://www.facebook.com/butusov.yuriy/posts/917816741591956

Але справа не у Бутусові. Справа в тому, що майже за рік війни ми не перемогли в жодній з крупних наступальних операцій. А це вже відповідальність НГШ.

Hеlvig Дата: 24.01.2015, 02:25 | Повідомлення # 171
О, це вже щось конкретне от бутусова пішло, а то тільки воплі- соплі. Не маю особисто нічого проти самого главного цензора, як людини, але як джерело інформації...всі його пости якісь або істеричні, або "восхітітєльниє" . Ще він позіціонується як військовий експерт...ну був би він військовим журналістом, або військовим психологом, то ще булоб щось. А так, звичайний цівільний журналіст, хоча і громадський активіст. Зате дає оцінки ситуації на всю країну. Знаток хрєнов...ОтТимчукув цих питаннях більше довіри, людина військова і інфу дає зважену. А Муженко...що з того дурня взяти. Ще коли він у танку в ато катався, я хоч і людина цивільна, і то дотумкав, що йому там не місце, піар чистої води. А далі ланцюжок в обидва боки. Як що у главковерха такий нгш, то грш ціна нашому главковерху і його світі, яка не може пояснити однотуровому елементарних речей. А з другого боку офіцери, яві "восхіщаються" і щебечуть про це бутусову. Або вони теж тупарі, не розуміють, що нгш у танку на полі бою не місце, або лизоблюди, які співають йому оди в надії на преференції. А Бутусов не розуміючи, або не критично ставлячись до цієї інфи поширює її на всю країну. А тепер росказує, що тоді він "піддався захопленню офіцерів", а потім "прозрєл". Взагалі зараз спостерігається загальна тенденція, коли активісти і волонтери приторкнувшись до влади, стали потроху трактувати події в фарватері тієї самої влади.

"В правосєка два раба,

Trio Дата: 24.01.2015, 02:42 | Повідомлення # 172
саме тому я нещодавно підпсавя в фб ледь не на всіх відомих блогерів, журналістів і комбатів. аби можна було порівнювати =)

Цитата Helvig ()
Взагалі зараз спостерігається загальна тенденція, коли активісти і волонтери приторкнувшись до влади, стали потроху трактувати події в фарватері тієї самої влади.

насправді у військовому плані багато чого позитивного робиться.

недавно знову спілкувався з польським професором, моїм науковим керівником. Коли я почав казати, що от нічого не міняється, нема реформ, він мені відповів таке: "В Польщі в 90-ті при повній підтримці суспільства, відсутності війни і набагато кращий економічній ситуації уряд запропонував перші маленькі реформи через 4 місяці роботи. У вас війна і економічна жопа. Ви за рік умудрилися як не як вичистити більшість рос. агентів з СБУ і створити службу безпеки, розвідку і контр-розвідку. Ви умудрилися за рік під час війни збудувати яку не яку армію, при тому, що економіка в тяжкому стані. Ви, рєбят забагато і зашвидко хочете"

в чомусь цей професор правий. прислуатися варто хоча б тому, що він має безпосередній вплив на польську зовнішню політику, хоча і невеличкий.

Цитата Tpacep ()
Справа в тому, що майже за рік війни ми не перемогли в жодній з крупних наступальних операцій.

1.бо це наша перша війна, а армія повинна воювати, аби вміти це робити
2. бо паркетних досі повно і роздолбаїв багато
3. бо політичної волі не було. як тільки увійшли російські війська, так по суті і припинився наступ і почалися перемовини.
4. гібридна війна. ми з противником граємо за різними правилами. вони можуть ховатися за мирними, а наші ні. дурня, скажеш ти, але не дурня. Звільняти міста, заселені цивілами, коли по суті все місто в заручниках (і при цьому так, аби цивіли не страждали) - надскладне завдання. Навряд чи на це здатна бодай якась армія в світі. Для цього треба зрівняти місто з землею. А це означає гори мертвих цивілів. на це нема ані політичної, ані будь-якої іншої волі.

П.с. в Індії колись було правило війни. Сторони можуть використовувати тільки таку кількість військ і таку зброю, яка є в супротивника. Наприклад, якщо в "наших" є слони, а в ворога нема, ми не маємо морального права вводити в бій слонів. Звідти і пішли шахи...

Hеlvig Дата: 24.01.2015, 03:38 | Повідомлення # 173
Тріо, я погоджуся тільки з 2 і 3 пунктами. А про гибридну війну...ти ж історик і мусиш розуміти, що "гибридної" війни не існує. Суть війни незмінна з часів появи людства, а "гибридність" це отмазка і маскування або власної неспроможності, або прихованих цілей.

"В правосєка два раба,

Trio Дата: 24.01.2015, 03:56 | Повідомлення # 174
ну сама війна таки трохи змінилася. якщо раніше можна було випалювати цілі міста, то зараз це..неприйнятно. скажімо так, нас серйозно стримує те, що війна на нашій території.

тут важливо розуміти, що немає більш чи менш важливої причини тої жопи в якій ми зараз опинилися. тут діє цілий комплекс причин і список набагато довший аніж оце я вище написав..

це, звичайно, не означає, що не треба критикувати дії влади. треба. і не лише влади. просто є цілий комплекс причин наших невдач. в тому числі і сила супротивника.

Повідомлення відредагував Trio - Сб, 24.01.2015, 03:58

Maha Дата: 25.01.2015, 15:40 | Повідомлення # 175
Цитата Trio ()
ну сама війна таки трохи змінилася. якщо раніше можна було випалювати цілі міста, то зараз це..неприйнятно. скажімо так, нас серйозно стримує те, що війна на нашій території.

Це все відносно до певного розвитку БД. При масштабних БД, а те що є фактом (самі згадайте зчого починалось)-масштабність потроху росте, цивільних мало хто враховує. Так, наша арта частіше вього відповідає, але по позиціям сепарів і РФів , які часто знаходяться в житлових масивах. Це чув на власні вуха від одного артккориктувальника. А сепари і РФи взагалі не соромляться, луплять з граді по цілим районам Маріуполя. От тобі і не випалюють.

Про Бутусова мало знаю.

А що говорити про стан нашої армії на передовій !Читав і слухав по ТВ і радіо те, що кажуть військові люди які там перебувають і ведуть БД. А кажуть те, що всі ЕФЕКТИВНІ,бо є ще не ефективні, планування на місцях бойових операцій(оборона,наступ) здійснюється на низькому та середньому рівні. На рівні комбат-солдат. А спочатку було ще гірше,оснащення, організація, логістіка, зрадники і т д, та й ворог був не той.Так, генштаб треба замінювати на людей, які вже мають бойовий досвід і які знають і вміють організувати на місцях процес. Поступово зміни дойдуть і до вищого військового керівництва, бо так диктує ситуація. Навчились воювати навчимось і перемагати.

Trio Дата: 25.01.2015, 16:34 | Повідомлення # 176
взагалі, є хороший спосіб як не переживати :D от я вчора пішов до волонтерів і півдня в'язав гіллі. до речі, це легко робиться. треба і собі щось таке зв'язати...

це допомагає відірватися від новин і зробити щось корисне :) волонтерські пункти є майже в усіх районах. я вчора на позняках був

Hеlvig Дата: 26.01.2015, 15:02 | Повідомлення # 177
Прислали повістку нашому історіку( і за сумісництвом воєнруку) у п*ятницю тикнули в двері. В воєнкомат він не пішов, а пішов на лікарняний :) але мова не про це. Як він мені розповів по тел. на школу прийшов запит , і директор видала інфу на всіх мужиків, які у нас працюють. Тепер і я чекаю запрошення... Як мені пояснили ті, хто з воєнкоматом має справу, зараз шукають людей не через облікові записи воєнкомату, а через жекі, і податкові. Отакі справи.
П.С. оце думаю, замовити собі парку з підстьожкою, чи "там" видадуть...

"В правосєка два раба,

Maha Дата: 26.01.2015, 21:56 | Повідомлення # 178
А тобі вже прийшла повістка ?

Інтервю журналістів на "Ехо Москва",яке видалили з нета в РФ.
https://www.youtube.com/watch?v=DBNm-I56cAg

Hеlvig Дата: 27.01.2015, 00:03 | Повідомлення # 179
мені не прийшла, у нас з колєгами різні воєнкомати. На роботу прийшов запит , ну і директор дав інфу, хто, коли, де...переписали ВОСи і звання, хто має воєннік, чи приписне, і т.п. Я от думаю, не легше було ті повістки прямо на роботу принести, тоді б точно було без варіантів.
Кума працює в печерсько-голосієвскому РВК, так вчора її дьорнули на роботу. Каже що принесли повістки хлопцям зранку(в неділю) , ті розписалися, і їх тут таки провели на мед.огляд. Із-за чотирьох призовників підняли всю призивну комісію в вихідний...всеж таки у нас поки що багато речей робиться через анус.

"В правосєка два раба,

Maha Дата: 01.02.2015, 11:31 | Повідомлення # 180
Снайпер ВСУ попал в сепаратиста в прямом эфире 29.01.15.
https://www.youtube.com/watch?v=ABiVK-KRfA0

Добавлено (01.02.2015, 10:31)
Скоро вийле фільм про кіборгів, режисер Leonid Kanter "Добровольці Божої чоти"
https://www.youtube.com/watch?v=WmC_vr5Zf8w
Слідкуєм.

Ще його фільм "Війна за свій рахунок"
https://www.youtube.com/watch?v=iJBysn3NLiA

Повідомлення відредагував Maha - Нд, 01.02.2015, 11:32

Пошук:

©2010-2024 Київська хардбольна команда "ZAGRAD"Безкоштовний хостинг uCoz