Ср, 08.05.2024, 04:57
Мобільна версія | Реєстрація | Вхід
[ Нові повідомлення | Правила форуму | Пошук по темам та учасникам форуму | Пошук по сайту ]
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Форум » Форум » Хардбол » Тактичний хард, або час щось змінювати
Тактичний хард, або час щось змінювати
Partyzan Дата: 17.08.2010, 19:56 | Повідомлення # 1
Група: Перевірені
Реєстрація: 17.08.2010
Повідомлень: 236
Статус: Offline
Передмова.
Все, що далі буде написано нижче – особиста думка автора, і не претендує на істину в останній інстанції. Все, що написано нижче – приблизний план можливих дій, якій виноситься на загальне обговорення з метою пошуку хардерів з ідентичним поглядом на хардбол. Все що написано нижче – не являється предметом срачів, холіварів, тролінгів чи мережового цькування. Тож автор заздалегідь попереджає, що свідомо ігноруватиме будь які провокативні, лайливі чи насмішкуваті репліки користувачів.

Отже.

У хардболі я з 2007 року. Оглядаючись назад, мені нажаль здається, що принаймні у Києві хардбол загальмувався у своєму розвитку. Спочатку визначимося з деякими дефініціями. Не секрет, що хард сподобався нам саме через умови, максимально наближених до бойових. Але з часом хард у Києві втратив такі ознаки. Впродовж 2008-2010 років наші боївки проходили за цілком ідентичним сценарієм – стінка на стінку. У 2010 році до сценаріїв додалися хіба що пошук і штурм висоти. В усьому іншому сценарії не відрізняються одне від одного. За два роки ми навіть не спромоглися поміняти місцевість у лісі де воюємо. Одиничні виїзди на Водогін чи на Червоний Хутір не рахуються, оскільки таких поїздок були одиниці.

На фоні такої «типовості» кожного сценарію проскочила ще одна тенденція – повальне відставання бійців у тактичному плані. Тобто, незважаючи на розмови та висновки зі зльоту Осінь 2009 наша тактична підготовка й досі залишається на нульовому рівні. В чому це проявляється:
- відсутність командної взаємодії;
- як результат хаотичність дій на полі бою;
- відсутність скільки небудь позитивних результатів від користування радіостанціями.

І врахуйте, що це відбувається під час боївок на давно хоженій-перехоженій місцевості.

Нажаль серед своєї команди я не знайшов підтримки у плані акцентування уваги команди на шліфуванні індивідуальних та групових тактичних навичок. Склалося враження, що така одноманітність всіх влаштовує. Гравців влаштовує просто бігати і просто стріляти. В цьому вони знаходять і задоволення і підвищення своєї самооцінки. Адже будь яка командна взаємодія потребує прискіпливого навчання та терпіння.Як виявилося багато хто на це не здатен.

Проте мене такий сценарій не влаштовував і категорично не влаштовує. Тож я, зібравшись зі своїми думками висуваю пропозицію всім київським хардерам. Я пропонує об'єднатися нам у групу, яка буде робити акцент на тактичному хардболі. Дане об'єднання є пошуком людей, які також прагнули б цим займатися, і ніяким чином ця пропозиція не спрямована на розвал існуючих київських команд.

Добавлено (2010.08.17, 18:56)
---------------------------------------------
Тепер знову до дефініцій. Що як на мене є тактичним хардом?

Тактичний хардбол спрямований на те, щоб шляхом моделювання різноманітних тактичних сценаріїв, які наближені до певних видів загальновійськового бою або малої війни спонукати до:
- підвищення індивідуальної майстерності бійця;
- підвищення рівня взаємодії між бійцями у команді;
- засвоєння бійцем настанов, інструкцій та методик здійснення бойових операцій за мінливої тактичної обстановки на основі досвіду глобальних та локальних конфліктів.

Для того, щоб виконати вищеназвані пункти слід:
- моделювати нові сценарії ігор, які проходять на більшій місцевості та моделюють певну тактичну ситуацію,
- здійснювати теоретичне та практичне навчання бійців веденню бойових дій на різноманітних видах місцевості та різноманітних ситуаціях.

Переш прямо зобов'язує кардинально міняти у сценаріях все: величину місцевості, задачі, час виконання. Про тактичні сценарії вже давно написано тут.

З приводу другого. Для проведення повноцінного вишколу бійців слід:
- підготувати теоретичний матеріал, який може знайти своє пряме застосування у харді;
- Організовувати окремі тренінги для бійців де основна увага буде приділено саме шліфуванню на практиці теоретичного матеріалу.

Нижче я подаю список теорії, яка у харді знаходить своє застосування і конче необхідне для навчання. Прошу виловлювати свої зауваження та пропозиції.

Список теоретичних матеріалів

1. Бій малого підрозділу у складних умовах місцевості.
- Практика пересування підрозділу в поході;
- Сигналізація жестами;
- Практика радіообміну;
- Бойове пересування підрозділу під вогнем супротивника, підрозділ у наступі та відступі;
- Дії підрозділу в патрулюванні;
- Дії підрозділу в засідці;
- Дії підрозділу при втечі від переслідування;
- Дії підрозділу при оборон стаціонарного пункту, несення служби на блокпості та контрольно-пропускному пункті;
2. Бій в населеному пунктів;
- Загальна характеристика бою в населеному пункті;
- Штурм підрозділом будівлі;
- Оборона підрозділом будівлі;
- Зачистка;
- Практика індивідуального пошуку,
- Практика групового пошуку;
- Снайпінг та контрснайпінг;

Поки це все. Це і є та сама база знань, яка дозволить хоча б якось підняти рівень індивідуальної та групової виучки бійців. З усіх вищенаведених пунктів я готовий надати учбові матеріали.

Післямова. Прошу всіх хто прочитав цю тему. Якщо вона вам не цікава – просто ігноруйте її. Я чекаю відповіді від тих хто хотів би цим займатися. Кому вже набридли «многафрагафф». Саме для них написана ця стаття.


http://www.partyzan.kiev.ua/ - ПАРТИЗАН - український військово-патріотичний веб-сайт.
 
NEO Дата: 17.08.2010, 20:25 | Повідомлення # 2
Група: Перевірені
Реєстрація: 11.08.2010
Повідомлень: 174
Статус: Offline
особисто пiдтримую
 
Mega Дата: 26.08.2010, 10:14 | Повідомлення # 3
Група: Резерв
Реєстрація: 23.08.2010
Повідомлень: 21
Статус: Offline
Я за теоретичну підготовку відшліфовану на практиці.Тільки для цього треба бажання і дисциплінованість кожного і хочаби 8 годин в день 1 раз в неділю. Дома спочатку повчити теорію. Потім на зборах прочитане проговорити щоб люди змогли всю інформацію краще засвоїти потім перевірити теоретичну начитку кожного і тільки потім коли теорія буде в нормі переходити до практичних занять.

Полированным прикладом - наугад. В непростреленной шинели - напролом.
 
Partyzan Дата: 27.08.2010, 00:48 | Повідомлення # 4
Група: Перевірені
Реєстрація: 17.08.2010
Повідомлень: 236
Статус: Offline
Ловіть відео з нашої тактичної боївки. Як на мене наочний приклад того, як має проводитися повноцінне тренування. Неодмінно повідомте, якщо будуть проблеми. Для кращої якості програвання під час перегляду ввімкніть режим Деінтерлейсінгу. Ця опція є на більшості сучасних медіаплеєрів.

http://upload.com.ua/get/901878146/
http://upload.com.ua/get/901878175/
http://upload.com.ua/get/901878182/

П.С. Команда ЗАГРАД цей захід дружньо проігнорувала. Прикро, але не смертельно.


http://www.partyzan.kiev.ua/ - ПАРТИЗАН - український військово-патріотичний веб-сайт.
 
Dare-devil Дата: 27.08.2010, 17:07 | Повідомлення # 5
Група: Перевірені
Реєстрація: 20.07.2010
Повідомлень: 783
Статус: Offline
Однако, 1378 метров... wacko попробую скачать.

ЗЫ: Я правильно понимаю, Partyzan, что к КХК "Z.A.G.R.A.D." ты ни какого отношения иметь не желаешь? Не мог бы пояснить (возможно не в этой теме, дабы не флудить) причины? Спасибо.


Главное не награда, а борьба!
 
Partyzan Дата: 27.08.2010, 17:56 | Повідомлення # 6
Група: Перевірені
Реєстрація: 17.08.2010
Повідомлень: 236
Статус: Offline
Ролик стиснуто. В оригінальному розмірі з Міні ДВ стрічки він взагалі важить 11 гігабайт. Стиснув ролик з максимально можливим збереженням якості для камер зі стандартною чіткістю зображення.

П.С. Я вже казав, що формально я до команди ЗАГРАД не належу. Я вільний стрілець. Фактично, я воюю в складі тої команди, яка:
а - проводить регулярні боївки;
б - проводить їх максимально насиченими теоретичною і практичною підготовкою (а не так, що з наприклад 4 годин боївки на гру витрачаються дві з половиною години стрільби за принципом "многафрагафф". Весь інший час люди перевдягаються, хизуються пушками і просто ніфіга не роблять).
в - де під час боївки всі бійці дотримуються внутрішньокомандної організованості та дисципліни (а не так як у нас: кажу Анроіду "давай зробимо так", а він мені "пішовнах, без тебе розберусь"!);

Минула боївка Джедаїв вийшла на славу, як для першого разу. Оптимально було розподілено час на теоретичну лекцію та власне стрільбу. Організованість дозволила до мінімуму скоротити процес перевдягання та зовсім виключити непотрібну балаканину. Такий рівень організації подвійно дивує, враховуючи репутацію деяких її бійців. Тож зважаючи на вдалу боївку, змушений притримати щодо них негативні коментарі. ЗАГРАДУ є чому повчитися.


http://www.partyzan.kiev.ua/ - ПАРТИЗАН - український військово-патріотичний веб-сайт.
 
Dare-devil Дата: 27.08.2010, 19:21 | Повідомлення # 7
Група: Перевірені
Реєстрація: 20.07.2010
Повідомлень: 783
Статус: Offline
Quote (Partyzan)
Ролик стиснуто.

Это понятно. Сказал я так потому, что качать с шаровиков надо браузером и шаровики эти не поддерживают докачку (поправать, если я не прав - мне вроде только такие попадались). А с моим каналом качать придётся долговато... и если связь оборвётся тянуть наново wacko

Quote (Partyzan)
Я вільний стрілець.

Удобная позиция, нравиЦЦа smile

Причины ясны. Есть такое и вряд ли кому такая ситуация нравится. Но на то есть другие причины...

Quote (Partyzan)
враховуючи репутацію деяких її бійців

Какая репутация? Вроде как и раньше, в бытность ещё 301 ЛПБ, Богдан и Ярослав приходили и переодевались одними из первых smile


Главное не награда, а борьба!
 
Partyzan Дата: 27.08.2010, 21:32 | Повідомлення # 8
Група: Перевірені
Реєстрація: 17.08.2010
Повідомлень: 236
Статус: Offline
Quote (Dare-devil)
Это понятно. Сказал я так потому, что качать с шаровиков надо браузером и шаровики эти не поддерживают докачку (поправать, если я не прав - мне вроде только такие попадались). А с моим каналом качать придётся долговато... и если связь оборвётся тянуть наново wacko

Я не проти щоб качалося швидко. Здається, що це властивість всіх файлообмінників. Хочеш качати з великою швидкістю-плати, а ні то качай повільно. Це і Рапідшер і депозітфайлс - всі так.
Quote (Dare-devil)
Но на то есть другие причины...

Як на мене вищевказане - основна причина. Не знаю, які є ще.

Quote (Dare-devil)
Какая репутация? Вроде как и раньше, в бытность ещё 301 ЛПБ, Богдан и Ярослав приходили и переодевались одними из первых smile

Ні. Я маю на увазі репутацію взагалі. Наприклад не тре нагадувати конфлікт Яріка й Хельвіга про його зварочний костюм. Чи спори з приводу відстаней стрільби. Після того Яріка дружньо причислили до роздовбаїв. так само як і Богдана. Минула боївка показала їх з найкращого боку. Богдан і Ярік спромоглися зібрати натовп з семи чоловік. Не було жодного хто б запізнився. Повторюю ЖОДНОГО. У нас запізнення як мінімум на годину - усталена система.


http://www.partyzan.kiev.ua/ - ПАРТИЗАН - український військово-патріотичний веб-сайт.
 
Mega Дата: 27.08.2010, 22:34 | Повідомлення # 9
Група: Резерв
Реєстрація: 23.08.2010
Повідомлень: 21
Статус: Offline
не можу скачать можна пряму силку на 11 гиг

Полированным прикладом - наугад. В непростреленной шинели - напролом.
 
Dare-devil Дата: 27.08.2010, 23:10 | Повідомлення # 10
Група: Перевірені
Реєстрація: 20.07.2010
Повідомлень: 783
Статус: Offline
Quote (Partyzan)
Я не проти щоб качалося швидко. Здається, що це властивість всіх файлообмінників. Хочеш качати з великою швидкістю-плати, а ні то качай повільно. Це і Рапідшер і депозітфайлс - всі так.

Вообще-то я не о скорости отдачи шаровиков... ну да ладно, всё нормально, почти закачалось.

Quote (Mega)
не можу скачать можна пряму силку на 11 гиг

Это шутка? biggrin


Главное не награда, а борьба!
 
motor45 Дата: 27.08.2010, 23:52 | Повідомлення # 11
Група: Перевірені
Реєстрація: 13.08.2010
Повідомлень: 267
Статус: Offline
Скачал со второй попытки,опера ночью,пока я спал, сложилась на 80-ти прцентах, пришлось днем запустить Download Master. Файлообменник оказался хорошим, позволил тянуть одновременно три части со скоростью каждая примерно до 130 килобайт в секунду, общая скорость до 260 килобайт в секунду(3-я часть доехала примерно за 10-20 минут при общей скорости примерно до 400 килобайт в секунду). Тянул Download Master-ом примерно два часа. Снято весьма неплохо, учитывая отсутсвие дублей и работу одной камерой, хороший разборчивый звук камерного микрофона, только не хватало штатива во время лекции. Хорошая работа, посмотрел с большим удовольствием, было интересно. Спасибо.

Повідомлення відредагував motor45 - Сб, 28.08.2010, 00:04
 
Partyzan Дата: 28.08.2010, 00:10 | Повідомлення # 12
Група: Перевірені
Реєстрація: 17.08.2010
Повідомлень: 236
Статус: Offline
Quote (Mega)
не можу скачать можна пряму силку на 11 гиг

Та нема в природі такого файлообмінника, щоб з ходу 11 гіг закинути. Та й у мене вінчестер не гумовий. Спробуй ще раз.


http://www.partyzan.kiev.ua/ - ПАРТИЗАН - український військово-патріотичний веб-сайт.
 
shermanleon Дата: 28.08.2010, 01:56 | Повідомлення # 13
Група: Резерв
Реєстрація: 17.08.2010
Повідомлень: 258
Статус: Offline
Скачав швидко і без проблем!)) відео 5+! cool Дуже радує, що Богдан знову може бігати!))

 
Dare-devil Дата: 28.08.2010, 02:45 | Повідомлення # 14
Група: Перевірені
Реєстрація: 20.07.2010
Повідомлень: 783
Статус: Offline
Quote (motor45)
Download Master

Вот это я и хотел узнать smile Это хорошо. Значит можно и wget попробовать тянуть следующий раз...


Главное не награда, а борьба!
 
Dare-devil Дата: 29.08.2010, 11:42 | Повідомлення # 15
Група: Перевірені
Реєстрація: 20.07.2010
Повідомлень: 783
Статус: Offline
Наконец посмотрел видео... Partyzan, уважуха!
Откровенно говоря после появления этой темы ожидал, что будет как и год назад... Тогда после одной из первых боёвок на КХ, вся 301 ЛПБ, загорелась желанием не просто "бегать за фрагами"... Миша вызвался всё организовать и... организовал список литературы. И усё на этом.

Видно, время тогда не пришло smile

ЗЫ: По русски - Водогон, по украински - Водогін smile

ЗЫ2: Хотел бы принять участие в тактических тренировках, но что-то последнее время могу выбраться в субботу, а в воскресенье не получается. В это не получилось, и в следующее воскресенье тоже не смогу... sad


Главное не награда, а борьба!
 
Hеlvig Дата: 30.08.2010, 22:16 | Повідомлення # 16
Група: Резерв
Реєстрація: 11.08.2010
Повідомлень: 2004
Статус: Offline
Ну, тепер я можу не тільки читати, але й писати. Спробую коротко. Партизан, як що ти хотів створити нову группу для заняття тактичним хардом, то писав би про групу, яка буде робити акцент на тактичному хардболі. А то вийшло 50% критики, і 50% про тактикути ,спочатку проїхався танком по нашій команді, а потім звертаєш увагу на те, що
Quote (Partyzan)
Все що написано нижче – не являється предметом срачів, холіварів, тролінгів чи мережового цькування. Тож автор заздалегідь попереджає, що свідомо ігноруватиме будь які провокативні, лайливі чи насмішкуваті репліки користувачів.
Що тобі важливіше, тактичний хард, чи критика команди, до якої ти формально не належиш?
Пи.Си. трохи скорегував свій пост.



"В правосєка два раба,
потомушо жизнь борьба" © Mykola Voskalo


Повідомлення відредагував Helvig - Вт, 31.08.2010, 01:17
 
Partyzan Дата: 30.08.2010, 23:09 | Повідомлення # 17
Група: Перевірені
Реєстрація: 17.08.2010
Повідомлень: 236
Статус: Offline
Quote (Helvig)
Ну, тепер я можу не тільки читати, але й писати. Спробую коротко. Партизан, як що ти хотів створити нову группу для заняття тактичним хардом, то писав би про групу, яка буде робити акцент на тактичному хардболі. А то вийшло 50% критики, і 50% про тактикути ,спочатку проїхався танком по нашій команді, а потім звертаєш увагу на те, що

Панімаішь у чому справа, якби я звернувся до всіх з таким текстом, типу "хлопці, у кого ще є сіра речовина, давайте всі до мене, будемо займатися тактичним хардом, а всі інші що хочуть те і роблять". Підхід був у корені неправильним, оскільки всі мене запідозрили б у тому, що я хочу розвалити існуючі команди. Нащо воно мені треба? Тактичну підготовку можна здійснювати і без утворення нових команд з голосними назвами.

І потім, тут як у медицині, щоб вилікувати болячку, тра знати її причини. Якщо б я не наводив дошкульні для вас приклади недисциплінованості, ніхто б не звертав на проблему уваги.

Quote (Helvig)
Що тобі важливіше, тактичний хард, чи критика команди, до якої ти формально не належиш?

Занадто багато честі. Я вишукую людей, які хочуть займатися тактичним хардом. І їх шеврони мене менше всього турбують. А всі інші хай в ціці-баби бавляться. Я не вказую, що кому робити.


http://www.partyzan.kiev.ua/ - ПАРТИЗАН - український військово-патріотичний веб-сайт.

Повідомлення відредагував Partyzan - Вт, 31.08.2010, 12:34
 
Dare-devil Дата: 30.08.2010, 23:38 | Повідомлення # 18
Група: Перевірені
Реєстрація: 20.07.2010
Повідомлень: 783
Статус: Offline
Quote (Partyzan)
на одній і тій самій місцевості впродовж року підряд

А и в самом деле?! Может поищем новое место???

Quote (Partyzan)
А все що було, так хвалилися як "от ми зробимо виносну гарнітуру паяльником з кнопочкою на мізинчиком чи на якомусь іншому місці. А результат???

Я сделал. Кнопочку тоже не забыл вынести. smile Надеюсь завтра получится провести испытания обновлённого девайса тогда и расскажу подробней, если кому интересно...


Главное не награда, а борьба!
 
Partyzan Дата: 30.08.2010, 23:39 | Повідомлення # 19
Група: Перевірені
Реєстрація: 17.08.2010
Повідомлень: 236
Статус: Offline
Від щирого серця бажаю успіху. Ійбо не брешу. Але ж все таки наявність девайсів без уміння їх юзати навряд чи принесе результат.

http://www.partyzan.kiev.ua/ - ПАРТИЗАН - український військово-патріотичний веб-сайт.
 
Dare-devil Дата: 31.08.2010, 00:28 | Повідомлення # 20
Група: Перевірені
Реєстрація: 20.07.2010
Повідомлень: 783
Статус: Offline
Quote (Partyzan)
Від щирого серця бажаю успіху. Ійбо не брешу. Але ж все таки наявність девайсів без уміння їх юзати навряд чи принесе результат.

Спасибо. Надеюсь с юзаньем тоже справимся... Если я правильно понял тебе есть что по этому поводу сказать? Может на следующей тренировке проведёшь небольшую лекцию по правильному юзанью раций???

Народ! Хочу попросить вас быть сдержанней в своих речах и терпимей к окружающим, а все эмоции приберечь на разговор "в живую". У каждого своё мнение, и оно имеет право на жизнь.


Главное не награда, а борьба!
 
Форум » Форум » Хардбол » Тактичний хард, або час щось змінювати
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Пошук:

©2010-2024 Київська хардбольна команда "ZAGRAD"Безкоштовний хостинг uCoz